23
Oct
08

Copii

Intai,… cateva poze:

Da-i copilului tau ce vrea, cand vrea, cum vrea! E bine asa?

Raspuns 1: Da! Asa, copilul tau te va iubi, te va respecta, te va ajuta la randul lui. Toata viata va sti ca tu, ca parinte, i-ai facut poftele atunci cand a avut el chef.

Raspuns 2: Nu! Copilul trebuie invatat sa isi inhibe poftele, sa fie ponderat in ceea ce priveste pretentiile sale. Asa va deveni un individ model pentru societate.

Ambele raspunsuri lasa la latitudinea copilului dezvoltarea unui comportament ulterior in raport cu parintii si nu numai. O concluzie simpla ar putea suna cam asa: „asta denota lipsa de interes si egoism din partea parintilor”. Corect? Probabil. Atunci ce trebuie facut ca sa nu se ajunga mai tarziu la asta?

Parerea autorului: Mai nimic! Pentru ca procesul de dezvoltare pe toate planurile este unul continuu, conflictele intre generatii au foarte mici sanse de aplanare. In aproape toate cazurile, parintii isi vor acuza plozii de comportament neconform cu societatea. Au ei dreptate? Da, 100%! De ce? Pentru ca atunci cand fac o acuza de genul asta nu au in vedere societatea „de azi” ci fac referire la „timpurile de-atunci”, cand erau ei de varsta celui pe care il acuza. Poti tu, ca tanar ce traieste in era mess-ului sa-i aduci un argument usor de perceput batranului ce inca traieste in era cozii la lapte? Nu prea! Imbucurator este faptul ca exista mici, dar foarte fragile, cai de mijloc. Care sunt ele? Nu vi le spun eu, trebuie sa le gasiti singuri. Eu sunt fericit ca am aflat ca exista dar… inca le caut!

Anunțuri

0 Responses to “Copii”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: