20
Noi
08

fetita de la ECO

Un discurs in fata caruia ar trebui sa plecam capul. Ascultati, luati aminte si dati-l mai departe pentru acest copil merita ascultat!

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

more about "fetita de la ECO", posted with vodpod


4 Responses to “fetita de la ECO”


 1. 1 Radu
  Noiembrie 20, 2008 la 10:57 am

  Daca nu exista educat un simt critic-constructiv ca prezenta permanenta, uneori un discurs de genul asta trebuie ascultat de mai multe ori pentru a il intelege.
  Daca am analiza elementele de oratorie si felul de a construi impactul discursului se poate ajunge la a privi si cu alti ochi ceea ce este prezentat in videoul propus de tine.
  Cred ca e intr-adevar un caz scoala de analizat ca si constructie discursiva.
  Cred in acelasi timp ca ar fi interesant sa ne gandim si cum am construi un contradiscurs la asa ceva. Cand vezi cam cat de usor se pot demonta unele elemente parca nu mai e ceva asa de impresionant.
  Cam atat cu partea semi-tehnica a cometariului meu despre constructia discursului.

  Trebuie sa spun ca ultimul minut si un pic imi place… Are si lacune de constructie dar altfel e interesant felul de a pune problema in contextul dat.

 2. 2 miotonic
  Noiembrie 20, 2008 la 11:03 am

  Radu, nu lasa de-o parte cel mai important aspect – e o fetita de vreo 12 ani. Lacunele alea nu trebuie luate in seama si cred ca accentul ar trebui sa cada pe mesaj iar nu pe constructie discursiva. Ea a vorbit despre gauri in stratul de ozon dar si despre fluturasi, despre despre auditoriu ca oameni maturi dar si despre copiii pe care ea ii va avea. Fara sa devin melodramatic, ascultand-o vezi lumea prin ochii unei fetite de 12 ani.

 3. 3 Radu
  Noiembrie 20, 2008 la 12:30 pm

  Eh… uite ca raspunsul asta m-a intaratat… Exact faptul ca are 12 ani l-am avut in vedere. Pentru ca argumentul discursului este unul pur emotional…intarit tocmai de varsta ei. Daca ai fi pus exact aceleasi cuvinte in gura unui…adult…nu ar fi avut nici un efect. Tocmai pentru ca varsta ei da greutate spuselor ei. Un discurs, un mesaj, un continut bun trebuie este eficient universal, idiferent de emitator…
  Si inca ceva… O avea 12 anisori biologici… Dar sa nu imi spui mie ca daca ai inchide ochii si ai asculta ce spune i-ai da 12 ani… Ascultand-o chiar vezi lumea prin ochii cuiva de 12 ani?
  Revin. Argumentele ei sunt majoritar emotionale iar impactul e cu atat mai mare cu cat ea intareste si amplifica acest emotional folosindu-se de varsta ei…
  la fel se intampla si cu Papa… Uneori cuvintele lui au mai multa greutate doar din cauza unui context exterior argumentelor…

  Nu ma intelege gresit. Pe fond sunt de acord cu ideile pe care le transmite ea. Felul in care le transmite insa lasa de dorit. Pe de alta parte situatia este clar una impresionanta (intr-un sens pozitiv).

 4. 4 miotonic
  Noiembrie 20, 2008 la 12:36 pm

  Exista posibilitatea sa ii dau, intr-adevar, 12 ani si doar ascultand-o date fiind argumentele aduse in discurs. Repet, exista posibilitatea. Sincer, nici nu ma intereseaza daca i-au fost puse in gura cuvinte si antrenata sa le spuna intr-un anumit fel. ideea e ca, da ai dreptate, sunt spuse de un copil si au un efect mai puternic.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


RSS Daily surprises

Astazi este…

Noiembrie 2008
L M M M V S D
« Oct   Dec »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

 • 32,131 hits
Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: